Home / Financieel / Budgetpolis bepaalt of u zorg krijgt
Budgetpolis_bepaalt_wie_zorg_krijgt

Budgetpolis bepaalt of u zorg krijgt

Hema mengt zich ook in de strijd voor de goedkoopste zorgpolis en komt met de “budgetpolis” voor slechts 35 euro per maand. Hema probeert hiermee een grote groep mensen met een laag inkomen aan zich te binden. De polis heeft wel een aantal nadelen, zo is het maar de vraag of de verzekerde daadwerkelijk zijn zorg vergoed krijgt.

De verzekeringsnemer is met deze polis voor dezelfde gevallen verzekerd als bij een normale verzekering, echter kijkt Hema waar de zorg het goedkoopst aangeboden kan worden. Zo zou een groot deel van de orthopedische behandelingen overgenomen kunnen worden door een dierenarts, deze heeft vaak ruime ervaring bij veel voorkomende klachten. Zo is Hema slechts een fractie van de kosten kwijt bij botbreuken, het verwijderen van tumoren en sterilisatie.

Voor de te vergoeden zorg is een budget gereserveerd waar Hema niet vanaf wijkt. Om toch zoveel mogelijk alle zorg te vergoeden heeft de zorgpolis een flexibel eigen risico die ligt tussen de 350 en 5000 euro, moet er meer zorg vergoedt worden dan stijgt het eigen risico. Ook Probeert de Hema extra inkomsten te genereren met de 10% extra klantenkaart, houders van de Budgetpolis krijgen deze klantenkaart toegestuurd waardoor ze 10% extra betalen bij een aankoop in de Hema.


Reacties

Reacties

Over Lars

Ik doe mee met MiTES.nl

Geef een reactie