Home / Highlights / K3 begon als KKK
K3

K3 begon als KKK

De afgelopen dagen zijn confronterende beelden uitgelekt van het eerste optreden van de populaire kinderband K3. De meidengroep, begonnen onder de naam KKK, vertolkte op de video onder andere hun eerste single ‘Wit, Wit Wonderland’ en was uitgedost met witte puntmutsen.

Met het optreden wordt een link gelegd naar de extreem rechtse groepering Ku Klux Klan. K3 manager Gert Verhulst spreekt van een ongelukkige vergelijking en verontschuldigt zich als mensen aanstoot nemen aan de video. “Het optreden had het thema ‘kabouters’, vandaar de puntmutsen. Over de naam hebben we helaas niet goed genoeg nagedacht. Na het optreden hebben we de naam veranderd in K3.”

Toch is hiermee voor veel Belgen en Nederlanders niet de kous af, gezien alle negatieve reacties. De andere liedjes op de video, zoals ‘Het huis van mijn buurman heeft een kruisje’, ‘Bij de KKK’, ‘Ik wil naar rechts’ en ‘Kom bij onze Klan’ doen vermoeden dat er meer achter zit.

“Volkomen onterecht en veel te ver gezocht”, aldus Verhulst die de negatieve reacties niet kan en wil begrijpen. “Gelukkig zijn er ook veel positieve reacties. Zo hebben Filip de Winter en Geert Wilders al contact opgenomen voor een optreden van K3 op de partijcongressen van het Vlaams Blok en de PVV, mits er wel veel liedjes van het vroegere repertoire worden vertolkt.”


Reacties

Reacties

Over Lars

Ik doe mee met MiTES.nl

Geef een reactie