Home / Highlights / Kramer twijfelt over de 10
SvenKramer

Kramer twijfelt over de 10

De kans is groot dat Sven Kramer ook de olympische 10 km laat schieten om zich volledig te kunnen richten op de ploegenachtervolging. Kramer acht zijn kansen op de ploegenachtervolging het grootst en wil geen enkel risico lopen deze gouden plak mis te lopen.

“Ik kies voor zekerheid en wil me daarom volledig focussen op de ploegenachtervolging. De kans dat er iets mis gaat op de 10 km is gewoon te groot”, aldus het boegbeeld van de Nederlandse schaatssport. “Het zijn 25 rondjes met vrijwel even zo veel baanwissels, bij een ploegenachtervolging heb je die baanwissels gelukkig niet”. Volgens Kramer heeft de Nederlandse ploeg ook iets recht te zetten op de ploegenachtervolging. Het drietal sneuvelde in Vancouver in de halve finale en in Turijn viel de ploeg uit doordat  Kramer zelf op een blokje stapte.

De schaatser heeft deze beslissing altijd in het achterhoofd gehouden. Dit is niet in een opwelling besloten, ook al is het natuurlijk erg jammer. “Het gaat wel in tegen mijn eergevoel en ik begrijp de negatieve reacties om mij heen, maar uiteindelijk maak ik de keuze. Als alles op zijn plek valt kan ik heel misschien de 10 km zonder incidenten uitrijden, maar er kan gewoon teveel fout gaan. Ook de ploegenachtervolging blijft gevaarlijk met al die blokjes en andere schaatsers, maar uiteindelijk zijn de risico’s daar toch minder groot en heb ik twee schaatsers bij me die me van tips kunnen voorzien.”


Reacties

Reacties

Over Daan

Ik doe mee met Mites!

Geef een reactie