Home / Financieel / Politiediensten inkomensafhankelijk
politie

Politiediensten inkomensafhankelijk

Vanaf volgend jaar word de service van de politie inkomensafhankelijk. Nu heeft iedereen recht op dezelfde service van de politie, VVD vind dit echter niet reëel. Iemand die meer belasting betaald verdient ook betere service.

Hoe het er nu naar uitziet moet iemand die in de bijstand verkeerd straks zelf de politie ophalen bij een melding, ook moeten de lagere inkomens zelf hun verkeersovertredingen melden. Hogere inkomens hebben nog steeds het recht om deze van de agent in ontvangst te nemen. PVDA is furieus over het standpunt van de VVD. Samson vertelde eerder aan The Mites dat het toch te gek voor woorden is dat een bankdirecteur aangifte kan doen wanneer hij wil en mensen in de laagste inkomensschijf alleen op de eerste dag van de maand.

Indien het succes blijkt word er gekeken of het ook voor de ambulance en de brandweer kan gelden. Iemand in de 52% belastingschaal zou bijvoorbeeld recht hebben op 10 uur bluswater per jaar en iemand in de bijstand zou de brandweer zelf van water moeten voorzien.


Reacties

Reacties

Over Lars

Ik doe mee met MiTES.nl

Geef een reactie