Home / Highlights / PSV supporters kopen Toivonen
Toionen_bewerkt

PSV supporters kopen Toivonen

De PSV supportersvereniging is een inzamelingsactie gestart om Ola Toivonen weg te krijgen uit Eindhoven. Via donaties en fondsenwerving hoopt de supportersvereniging de benodigde € 5 miljoen te kunnen verzamelen voor het afkopen van het contract.

“Het ingenieuze idee is afgeleid van de Guidetti actie die onlangs is gestart door Feyenoord supporters. Het enige verschil is dat wij juist van een speler af willen”, aldus woordvoerder Cor van der Poel. Door tegenvallende resultaten in de afgelopen maanden is er steeds meer onrust binnen de supportersgroep van de Eindhovense club ontstaan. De algemene opinie is dat ongemotiveerde spelers hieraan debet zijn waarbij de naam van Toivonen het meest wordt genoemd.

Tot teleurstelling van vele supporters is de verkoop van de Zweed nog steeds niet gelukt, en de kansen hierop worden per week kleiner. PSV wil minimaal € 5 miljoen overhouden aan de transfer, een bedrag wat vrijwel geen enkele club wil betalen. De Guidetti actie bracht enkele PSV supporters op het idee ook geld in te zamelen, maar dan om aan de eisen van PSV te kunnen voldoen zodat het contract van Toivonen afgekocht kan worden.

“Er is enorm veel animo om deze actie tot een succes te maken, de behoefte om Toivonen te verwijderen is erg groot. We verwachten binnen 3 dagen het vereiste bedrag bij elkaar te hebben”, volgens van der Poel. Wat er vervolgens met Toivonen moet gebeuren als de supportersvereniging eigenaar is van de Zweed is nog onduidelijk. “Er zijn al veel ideeën geopperd, maar we zijn nog steeds aan het zoeken naar een legale oplossing.” De PSV directie heeft bij monde van Marcel Brands aangegeven open te staan voor verdere gesprekken.


Reacties

Reacties

Over Daan

Ik doe mee met Mites!

Geef een reactie