Home / Highlights / Van Barneveld wil darten olympisch
Raymond_van_Barneveld

Van Barneveld wil darten olympisch

Raymond van Barneveld pleit voor een olympische status van de dartsport. Als curling olympisch is dan moet darten dat ook zijn, volgens de voormalig nummer één van de wereld. Van Barneveld wil met een zware delegatie van topdarters dit op een volgende IOC sessie bewerkstelligen.

“We hebben afgesproken om met enkele zwaargewichten uit het darts ons hiervoor in te zetten. Ik ben initiatiefnemer, woordvoerder, hoofd en de meest verstandige, maar ook Michael (Van Gerwen red.) en Adrian Lewis doen bijvoorbeeld mee.” Volgens van Barneveld is darts een zeer geschikte sport om toe te voegen aan het olympisch programma en hebben ze meer dan voldoende argumenten het IOC comité hiervan te overtuigen. “Darts is een topsport met grote fysieke belasting en de olympische ringen hebben de vorm van een dartbord.”

Bijkomend voordeel zou zijn dat er geen apart stadion voor het dartstoernooi hoeft te worden gebouwd. “De meest ideale locatie is het Holland Heineken House. Daar zijn alle ingrediënten aanwezig voor een succesvolle dartcompetitie, namelijk bier”, aldus de topsporter. Zo kunnen de kosten laag worden gehouden.

Aanleiding voor van Barneveld was de curling competitie op de Olympische Winterspelen in Sotsji. “Weinigen weten dat darts zijn oorsprong vindt in het curling. Alleen zijn enkele curling spelers op een gegeven moment van het ijs afgestapt omdat ze er elke keer doorheen zakten. Zodoende is darts ontstaan.”


Reacties

Reacties

Over Daan

Ik doe mee met Mites!

Geef een reactie