Home / Highlights / WC onverminderd populair
Toilet

WC onverminderd populair

Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders nog steeds het liefst hun behoefte doen op het toilet. 65 % van de ondervraagden in het onderzoek van Maurice de Hond doet de grote boodschap op de wc, een vergelijkbare uitkomst met 10 jaar geleden.

Andere populaire plaatsen onder Nederlanders zijn het bad (10 %, met name populair onder ondervraagde baby’s en peuters), het bed (8 %) en de tuin van de buurman (11 %). Deze laatste locatie heeft sterk aan populariteit gewonnen sinds het vorige onderzoek.

Op andere vragen waren de 5.000 ondervraagden minder eensgezind. Op de vraag aan wie men dacht tijdens het doen van de behoefte kwamen diverse antwoorden, van rivaliserende voetbalclubs tot aan de eigen partner. Ook op de vraag of men graag wc-papier gebruikte of niet reageerde men verdeeld.

Volgens Maurice de Hond toont het onderzoek aan dat de behoefte van een toilet in huis nog steeds groot is, een gegeven waar met name de architectuur haar voordeel mee kan doen. Een wc blijft in ieder geval voor 65 % van de nieuw te bouwen huizen een belangrijke pre. Ook riolering blijft noodzakelijk gezien de uitkomsten van het onderzoek.


Reacties

Reacties

Over Daan

Ik doe mee met Mites!

Geef een reactie