Home / Buitenland / Poetin luistert naar het volk!
Poetin

Poetin luistert naar het volk!

Poetin heeft in eigen land een referendum georganiseerd om de bevolking te laten stemmen of de Krim onderdeel van Rusland moet worden. Echter blijft de keuze niet alleen bij De Krim, de bevolking kan ook stemmen of Polen, Oekraïne en Roemenië ingelijfd moeten worden door de grootmacht. 

Vooruitlopend op de uitkomst van het referendum heeft Poetin alvast een bezettingsmacht naar de desbetreffende landen gestuurd. Rusland ontkent echter dat het Russische militairen zijn, bijna alle uiterlijke kenmerken die naar Rusland kunnen linken zijn verwijderd. Poetin geeft echter wel aan het recht te hebben om militairen naar deze landen te sturen. In deze landen wonen een hoop Russen en het referendum kan onrust veroorzaken waardoor de veiligheid van de inwonende Russen in gevaar komt. Om die inwoners te beschermen mag Rusland, volgens Poetin, troepen sturen.

Poetin geeft aan dat wanneer het referendum een succes blijkt er meer zullen volgen. Vanuit het Kremlin is een kaart gelekt, op de kaart staan de landen die volgens Poetin in aanmerking komen blauw ingekleurd. Ook zal het volk de kans krijgen om zelf landen aan te dragen die zij graag willen inlijven.  

Referendum-Rusland


Reacties

Reacties

Over Lars

Ik doe mee met MiTES.nl

Geef een reactie