Home / Highlights / Arena plant aanpassing en uitbreiding
Amsterdam_Arena

Arena plant aanpassing en uitbreiding

De Amsterdam Arena heeft vergevorderde plannen om het stadion zo snel mogelijk uit te breiden en aan te passen. Door een investering van tientallen miljoenen euro’s wil de Arena de complete gracht vol bouwen met stoeltjes, het aantal roltrappen en toiletten uitbreiden en een nieuwe bestemming vinden voor vak 410.

“Met name de nieuwe bestemming voor vak 410 staat nog open, en juist daar willen we op korte termijn aanpassingen doorvoeren”, aldus directeur Henk Markerink. Er is een breed scala aan ideeën zoals het bouwen van een UFO landingsplaats tot aan het faciliteren van een Al Qaida trainingscentrum in vak 410. Het plan om zonnepanelen in vak 410 te plaatsen om de Arena klimaatneutraal te maken is wel het meest concreet.

Tegenargumenten dat vak 410 niet op het zuiden ligt en het dak een veel logischere plek zou zijn voor zonnepanelen wijst Markerink resoluut van de hand. Het bestemmingsplan van dit vak staat volgens hem ook totaal los van de recente ontwikkelingen rondom de bekerfinale. “Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de huidige bestemming voor dit vak niet optimaal is en dat alle eerder genoemde opties het imago en het kostenniveau van het stadion zeer gunstig beïnvloeden”.

Met de aanpassingen wordt de capaciteit vergroot van 53.000 naar 55.000 zitplaatsen. Voor de nieuw te bouwen zitplaatsen in de grachten wordt wel een selectiebeleid ingevoerd. Supporters moeten zodoende auditie doen voor het recht op een nieuwe zitplaats. Edwin van der Sar heeft al aangegeven graag zitting te willen nemen in de jury.


Reacties

Reacties

Over Daan

Ik doe mee met Mites!

Geef een reactie