Home / Highlights / Van Gaal bouwt verder
WK_stadion

Van Gaal bouwt verder

De Braziliaanse organisatie van het WK voetbal heeft een officieel verzoek ingediend bij de KNVB om Louis van Gaal de stadions voor het WK af te laten bouwen. Nadat de organisatie had vernomen dat de bondscoach zelf de spelersbus van het Nederlands elftal heeft gemaakt is al hun hoop om de stadions tijdig speelklaar te krijgen gevestigd op van Gaal.

De wens is dat van Gaal de komende week al het stadion in Sao Paulo afbouwt waar de openingswedstrijd wordt gespeeld. Daarna zijn er nog 87 andere bouwprojecten die de komende maand moeten worden afgerond. De organisatie schat in dat met zijn komst er 4.000 arbeidscontracten eerder kunnen worden stopgezet en de deadline van 12 juni kan worden gehaald.

Van Gaal zelf reageert positief op het idee. “Ik zie in dat ik van toegevoegde waarde kan zijn voor de organisatie. Het lukt mij zelfs om met B-garnituur verdedigers een defensie dicht te timmeren, dus ik begrijp dat de organisatie mij benadert voor het degelijke metsel- en timmerwerk”.

De Braziliaanse vakbond voor bouwvakkers Sticcero is verbolgen over deze ontwikkeling en beraamt zich op stakingen. Van Gaal is niet onder de indruk. “Ik verwacht niet andere arbeiders nodig te hebben bij deze projecten. Het enige waar ik tegen opzie bij een eerder vertrek is dat ik niet in mijn mooie spelersbus kan zitten”.


Reacties

Reacties

Over Daan

Ik doe mee met Mites!

Geef een reactie