Home / Binnenland / Barneveld naar 6-daagse week
Barneveld

Barneveld naar 6-daagse week

De gemeenteraad van Barneveld heeft de donderdag afgeschaft. Na het verbannen van het Roy Donders juichpak en het verbod op de verkoop van lucifers en bier van het merk Duvel volgt nu de invoering van de 6-daagse week.

Burgemeester Asje van Dijk heeft gisteravond tijdens een persconferentie het besluit toegelicht. “Na het Donders juichpak incident hebben wij samen met de gereformeerde gemeenschap een werkgroep gestart die mogelijk aanstootgevende zaken in de maatschappij onderzoekt. Hun advies om de donderdag af te schaffen hebben we als raad overgenomen.”

Al eerder is, op aangeven van de werkgroep, de verkoop van lucifers en het bier van Duvel stopgezet. Het afschaffen van de donderdag is een volgende stap welke per 1 juli aanstaande ingaat.

“Direct daarna volgt het afschaffen van de maandag”, aldus de burgervader. “Wij verwachten dat een 6-daagse week tot bezwaren leidt omdat 6 het getal van onvolmaaktheid is en verband houdt met de duivel. Deze bezwaren willen wij voor zijn. De maandag is het meest logisch omdat hekserij nauwe banden heeft met de maan.”

De komende maand worden de gevolgen van dit besluit verder onderzocht. Zo komt de lokale krant nu op donderdag uit waardoor er mogelijk 23 personen zonder werk komen te zitten. Ook de dienstregeling van het openbaar vervoer is een grote uitdaging. De NS mag voortaan tussen zondag en dinsdag en woensdag en vrijdag geen gebruik maken van het spoor. Zo zijn er tal van andere praktische problemen die moeten worden opgelost.

Op de vraag van een lokale journalist of een 5-daagse week geen probleem zal zijn vanwege het pentagram moest van Dijk in eerste instantie het antwoord schuldig blijven. “Misschien moeten we dan ook maar de vrijdag afschaffen…”, was zijn uiteindelijke reactie.


Reacties

Reacties

Over Daan

Ik doe mee met Mites!

7 reacties

 1. Wauw laten we hier ook allemaal super serieus op reageren!

 2. Ik ben zelf ook Christen maar waar kun je je nou druk om maken?
  Wat is de volgende stap, alle straatnamen die zgn. niet Bijbels zijn gaan verbieden of verwijderen??
  Laten we ons als kerk en christenen liever ‘druk’ maken over onze persoonlijk relatie met Christus maar vooral ook wat God werkelijk van ons vraagt. Er is nog zoveel geestelijke en lichamelijke armoede in Nederland en daarbuiten, laten we ons daar des temeer druk om maken en op focussen. Wat als God straks terugkomt en vraagt wat je in Zijn naam hebt gedaan, en je moet zeggen van joh we hebben de donderdag verbannen om dat dat niet Bijbels is??

 3. Vrij zielig als je dit geloof en helemaal zielig als je je tijd verspilt met dit soort onzin verhale en mense zwart maak. Mense zoude zich meer moete inzette voor de wereld vrede. Echt erg als je zo durft te praten. Oordeel pas over een ander als j zelf volmaakt ben

 4. Beste mensen,
  laten eventjes normaal doen, straks krijgen we geloofswaanzin,..

  Beste kerk hoofden,
  Als jullie nou de regels gaan echt na volgen uit de bijbel, en handelen met rein geweten en lichaam en geest, dan is dat probleem verholpen

 5. Ik weet zeker dat dit waar is. Want “het staat geschreven”. 🙂

 6. Erm volgens mij moeten ze dan ook de Zaterdag afschaffen, dinsdag woensdag en vrijdag zijn naar goden vernoemt en Zondag is ook een rotdag want is vernoemt naar de Zon. Kortom geen week meer. 😛

Geef een reactie